Δήμος Πειραιά: Παραλαβή δύο drones από το ΕΒΕΠ

0
24

Αεροπεριπολίες στον Πειραιά με τη βοήθεια δύο  drones υψηλής τεχνολογίας αναμένονται να διασχίζουν τον πειραϊκό ουρανό από τα μέσα Σεπτεμβρίου .

Τα δύο σύγχρονης τεχνολογίας drones, προσφέρθηκαν ως χορηγία στο Δήμο Πειραιά από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, με σκοπό την πρόβλεψη και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών .της παραβατικότητας,  του ελέγχου της κίνησης των οχημάτων στους δρόμους της πόλης και για την κάλυψη αναγκών  της Πολιτικής Προστασίας της πόλης.

Η τελετή παράδοσης των δύο  αεροχημάτων στο Δήμο, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΕΒΕΠ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Βασίλη Κορκίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σταυρούλας Αντωνάκου, του Αντιδήμαρχου Δημοτικής Αστυνομίας Τάσου Μαρκαριάν, καθώς και του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών Γεώργιου Δριτσάκου.

Τα drones θα είναι συνδεδεμένα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά επί 24ωρου βάσεως και με τον τρόπο αυτό θα είναι σε θέση οι Δημοτικές Υπηρεσίες να επιχειρούν, εφόσον παραστεί ανάγκη άμεσα στο πεδίο, π.χ. σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, τροχαίου ατυχήματος, κατάρρευσης κτιρίου, ή και βανδαλισμού δημοτικής περιουσίας με πλήρη σεβασμό στους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας αλλά και κυρίως στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR).