Η Ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου μετά τις έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Περάματος – Σφοδρές καταγγελίες από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και τη παράταξη “Πέραμα Ενεργοί Πολίτες”. Στο πλευρό του Γιάννη Λαγουδάκου ο Δημήτρης Γκανάς

0
34
Η ανάρτηση του Δημήτρη Γκανά επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ευθύνης:
“Οι μεσιτες ανθρωπιας, ξεσπαθωσαν κατα του Δημαρχου Περαματος!!!!!!
Αυτοί δηλαδή που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο , τα έχουν βάλει με τον Δήμαρχο της πόλης μας επειδή προσπαθεί να εμποδίσει τους παραβατικούς από την πόλη μας …
Τους παραβατικούς ….
Ούτε ρομά , ούτε μαύρους , ούτε άσπρους !!!
Αυτούς που παρανόμως έχουν κατασκηνώσει στην πόλη μας , που μολύνουν τα δημοτικά πάρκα , δημοτικούς χώρους , παιδικές χαρές κλπ . Που καταγγελίες και μαρτυρίες εις βάρος τους καθημερινά μαρτυρούν και άλλες παραβατικές συμπεριφορές : κλεψιές , καταστροφή λεωφορείων , επιθέσεις σε μικροεπιχειρήσεις .
Αυτό δηλαδή που έπρεπε να κάνει η πολιτεία , προσπαθεί να το κάνει η δημοτική αρχή : ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ .
Και εμεις πρέπει να διαλέξουμε :
1) Να κάνουμε πως δεν βλεπουμε και δεν ακούμε και να αφήσουμε τον Δήμαρχο να προσπαθεί μόνος ;
2) Να λειτουργήσουμε με μικροπολιτική σκοπιμότητα μαζεύοντας ψηφαλακια και να παραμείνουμε ισορροπιστές ;
3) Να κρυφογελάμε χαιρέκακα με την επίθεση την οποία βλεπουμε να δέχεται επειδή ήμασταν αντίπαλοι συνδυασμοί ;
Όχι !!! Είμαστε εδώ για το καλό της πόλης μας και των συνδημοτών μας !!!
Και σε αυτήν την κίνηση όχι μόνο συμπολιτευόμαστε και υπερασπιζόμαστε τις προσπάθειες του Δημάρχου , αλλά καλούμε την ΠΟΛΙΤΕΙΑ να αναλάβει τις ευθύνες της και να γίνει εκείνη ο φορέας που θα υπερασπιστεί την πόλη και τους δημότες από την βρομιά και την παραβατικότητα!!!!!
Η παράταξη Πέραμα Ενεργοί Πολίτες εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – καταγγελία:
“Απαράδεκτος και καταδικαστέος ο τρόπος αντιμετώπισης οικογένειας Ρομά από το δήμαρχο της πόλης μας. Μια πόλη, που έχει δεχτεί από ιδρύσεώς της κοινωνικό και περιβαλλοντικό ρατσισμό, είναι ντροπή να αντιμετωπίζει με την αλαζονεία του «ανώτερου» και του «πολιτισμένου», κατατρεγμένους και αδύναμους. Κι όλα αυτά στην πόλη που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από τη δράση της Χ.Α. Αντί για δράσεις που θα λειτουργήσουν για την ανάδειξη της ανθρωπιάς και του πολιτισμού, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρεσβεύουμε, ο θεσμικός άρχοντας της πόλης πήρε τη μάνικα για να ξεβρομίσει την πόλη, όχι από τα σκουπίδια, αλλά από «ανθρώπους ενός κατώτερου θεού», όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με την παρουσία αυτής της ομάδας στην πόλη, ο δήμαρχος υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητες του και αυτοδίκησε, ενώ ως θεσμός είναι υποχρεωμένος, μεταξύ άλλων, να διαφυλάσσει τον νόμο. Δεν είναι δουλειά του δημάρχου καθώς και κανενός άλλου, να αυτοδικεί, λόγω και έργω, με την κάμερα να τραβάει τη «γενναία» αυτή πράξη για να παίξει στο facebook .
Πριν όμως προβεί σε τέτοια ενέργεια, θα έπρεπε να αναρωτηθεί αν με αυτό τον τρόπο ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού, του φασισμού και των διακρίσεων. Θα έπρεπε να σκεφτεί αν με αυτή την ενέργεια δίνει το παράδειγμα σε θερμοκέφαλους να σκεφτούν ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να «ξεβρομίσουν και ξεχωλεριάσουν την πόλη» με όποιο τρόπο αυτοί νομίσουν. Θα έπρεπε να σκεφτεί τι έχει κάνει θεσμικά για την επίλυση της κάθε παραβατικότητας και όχι μόνο των Ρομά. Αν για παράδειγμα, έχει ο Δήμος «διαμεσολαβητή Ρομά» για την επίτευξη της κοινωνικής τους ένταξης ή αν έχουν διερευνηθεί αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα. Πρέπει να αναρωτηθεί αν με αυτή την κίνηση έδωσε λύση στο πρόβλημα ή αν το πρόβλημα παραμένει και μαζί με αυτό υπάρχει κίνδυνος να προστεθούν και άλλα που δεν θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνουν.
Φοβόμαστε πως αυτή η αψυχολόγητη και άστοχη ενέργεια του δήμαρχου, μόνο κακές υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει στην πόλη. Πρέπει γρήγορα να αναγνωρισθεί το εσφαλμένο της κίνησης και να γίνουν άμεσες ενέργειες προς επίλυση της κάθε είδους παραβατικότητας και της κοινωνικής ένταξης πολιτών που για κάποιο λόγο έχουν βρεθεί στο περιθώριο. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς το παραμικρό στοιχείο ρατσισμού και διακρίσεων.
Από τη πλευρά της, η Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος καταγγέλει τον Γιάννη Λαγουδάκο για παραγωγή “μαύρων εικόνων και τον εγκαλεί ως τροφοδότη του Ρατσισμού.
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περάματος:
“Μόνο ντροπή και θυμό γεννούν οι απαράδεκτες ενέργειες του Δημάρχου Περάματος Λαγουδάκου όπου καταβρεξε οικογένεια Ρομά με ανήλικα παιδιά αφού τους προπηλάκισε με μία απαράδεκτη φρασεολογία. Ενέργειες που τις διαφημίζει μάλιστα με περισσή υπερηφάνεια στο διαδίκτυο.
Ο δήμαρχος Περάματος να αφήσει τα σόου – που μόνο αποτροπιασμό προκαλούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό – και να απαντήσει στις επανειλημμένες πρόσπάθειες της Λαϊκής Συσπείρωσης Περάματος για να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από τον δήμο, την περιφέρεια και το αρμοδιο υπουργείο Κοινωνικής συνοχής και οικογένειας ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το μεταφέρουν σε άλλες λαϊκές συνοικίες με τις άθλιες συνθήκες ζωής να συνεχίζονται τόσο για τους Ρομά όσο και για τους κατοίκους.
Όσο για την υδροφόρα της πολιτικής προστασίας και τις μάνικες που τόλμησε να χρησιμοποιήσει εναντίων ανθρώπων, όπως είπε για να ξεβρωμίσει ο τόπος, τον καλούμε να στρέψει τη μάνικα στους πραγματικά υπαίτιους για την υποβάθμιση της πόλης και της ζωής μας που δεν είναι άλλοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως είναι τα καζάνια του θανάτου, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο παλιό νεκροταφείο που απολαμβάνουν την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και για τα οποία ο δήμαρχος «τηρεί σιγήν ιχθύος».
Τέλος τονίζουμε ότι στο Πέραμα έχουμε δει ξανά στο παρελθόν αντίστοιχες μαύρες εικόνες, από κάποιους ψευτοπαλικαράδες που κυνηγούσαν εργάτες και φτωχολογιά. Δεν θα τις ξαναζήσουμε. Και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να ρίχνει νερό στον μαύρο αυτό μύλο”.