Η Ενωση Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη” διοργάνωσε τελετή τιμής και μνήμης για τα 198 χρόνια από τις μάχες της Βέργας και του Διρού

0
25
Τελετή τιμής και μνήμης για τα 198 χρόνια από τις μάχες της Βέργας και του Διρού,  πραγματοποιήθηκε από την Ενωση Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη ” με την στήριξη του Δήμου Πειραιά το Σάββατο 6 Ιουλίου στο άγαλμα της Ηρωίδας Μανιάτισσας στο Μετρό Μανιάτικα στον Πειραιά.
Η Ενωση Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη ” ευχαριστεί την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη και το ρεπορτάζ. Η προβολή αυτή συμβάλει ώστε να γίνει ευρέως γνωστή η προσφορά των ηρώων Μανιατών προγόνων, στην απελευθέρωση του 1821 και εθνική παλιγγενεσία και να αναγνωριστεί η θυσία τους !
Η Πρόεδρος της Ενωσης Δήμητρα Κούβαρη ευχαριστεί, τον Γιάννη Βουγιουκλάκη διευθυντή στην ΕΡΤ, καθώς και τους εξαίσιους ομιλητές της εκδήλωσης, Σωτήρη Στασινόπουλο ,Γιάννη Σίψα και Ραφαήλ Καλυβιώτη, τον Δήμο Πειραιά και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, την Αντιδήμαρχο Ζαρακέλη Ανδριάνα, την Ράνια Μιχαλόλια και όλους τους υπαλλήλους που συνέδραμαν, το Κανάλι Ενα 90,4 FM, την Φιλαρμονική Ορχήστρα, την δημοσιογράφο Λία Λάππα ,τον πατέρα Ιάκωβο Γκιάτα, όλα τα μέλη του ΔΣ που κινητοποιήθηκαν, το ξενοδοχείο Cavo D’Oro και την οικογένεια Φωτάκου, καθώς και όσους έδωσαν το παρών και τίμησαν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.
Ειδική μνεία και στα μέλη του χορευτικού  και της χορωδίας της Ενωσης καθώς και στους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Σωματείων που έλαβαν μέρος στην πομπή με τις παραδοσιακές ενδυμασίες ,τα αδέρφια μας από τον Σύλλογο Αναβίωσης Σάλωνα του ’21 που ήρθαν από την αγαπημένη Άμφισσα ,από το αδελφοποιημένο Κρητικό Σωματείο “Δροσουλίτες “,τον Κρητικό Σύλλογο Απτεραίοι και όλους όσους απέδωσαν τιμές καταθέτοντας στεφάνι δόξας και τιμής.
Η Ενωση  ευχαριστεί την Τροχαία Κορυδαλλού και τον ΟΑΣΑ καθώς και το ΑΤ Καμινίων για την συνεργασία .
Σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου της Ενωσης Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη ” με πλούσιο φωτογραφικό υλικό καθώς και αναλυτική αναφορά σε όσους συνέβαλαν και με όσους έδωσαν το παρών τιμώντας την μνήμη και την θυσία των ηρώων και των ηρωίδων της Μάνης!
Η αυτοθυσία τους ,η αυταπάρνηση και αγάπη τους για την πατρίδα μας να αποτελεί οδηγό, ηθική και ιερή παρακαταθήκη.
Αυτές τις αξίες και τα ιδανικά η Ενωση Απανταχού Μανιατών “Η Μάνη ” θα προσπαθεί πάντα με αφοσίωση και συνεχή προσπάθεια να μεταλαμπαδεύει με τη δράση της, στις επόμενες γενιές ώστε να αναγνωρίζεται από όλους μας, η θυσία τους ως σύμβολο υψηλής αξίας που υπενθυμίζει τη διαχρονική πίστη του Ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των ιδεωδών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.