ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: Το Αστυνομικό τμήμα Περάματος ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ…περιπολικό

0
38
Εντύπωση και προφανή ανησυχία προκαλεί  η καταγγελία κατοίκων του Περάματος, σύμφωνα με την οποία το Αστυνομικό τμήμα της πόλης ΔΕΝ διαθέτει – τουλάχιστον εν λειτουργία – περιπολικό.
Η καταγγελία αναρτήθηκε σε δημόσια ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιγράφει με δραματικό τρόπο την κατάσταση στο ΑΤ Περάματος, καθώς δηλώθηκε αρμοδίως και ευθαρσώς πως ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ και επομένως ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να στείλει περιπολικό στο σπίτι 90χρονης η οποία έπεσε θύμα ληστών.
Η αδυναμία της γερόντισσας να προσέλθει στο ΑΤ ώστε να δώσει κατάθεση, συνάντησε την αντικειμενική ανικανότητα της αστυνομικής αρχής της πόλης να πράξει τα δέοντα ως προς το περιστατικό.
Πρόκειται ασφαλώς για μια απαράδεκτη εικόνα παρουσίας ΑΤ, σε μια πόλη δεκάδων χιλιάδων κατοίκων.
Εικόνα που αναδεικνύει εμφατικά, το περιορισμένο εύρος της αποτελεσματικότητας και την ανεπάρκεια του σχεδιασμού που ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων στη πρόσφατη σύσκεψη με τη παρουσία Αντιστρατήγου της ΕΛΑΣ και του Ταξίαρχου που προΐσταται της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά. Η σύσκεψη είχε πραγματοποιηθεί κατόπιν επίμονης προσπάθειας του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκου.
Δυστυχώς όμως τα μέτρα που προέκυψαν, αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά την μετακλητή παρουσία και εμφάνηση μονάδων και ανδρών ειδικών ομάδων της ΕΛΑΣ στο Πέραμα και όχι την ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό και μέσα του τοπικού ΑΤ. Πρόκειται για μέτρα που υποτάσσονται στο γνωστό επιχειρησιακό δόγμα του κυρίου Χρυσοχοΐδη. Με τις γνωστές συνέπειες ως προς την ουσία αλλά και το επιεικώς χαμηλό αίσθημα ασφάλειας  στους Δήμους της περιφέρειας του Πειραιά.
Φθάσαμε πλέον σε αναρτήσεις όπως η χθεσινή, με ένα ακόμη καταγγελόμενο περιστατικό να ανησυχεί και τους ανθρώπους του Περάματος.