Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκου για τη νέα σχολική χρονιά: «Οι ευχές δεν αρκούν»

0
12

Το δικό του μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Οι ευχές μας για την καλή σχολική χρονιά δεν αρκούν όταν το κράτος ξεκινάει τα σχολεία με ελλείψεις .

Οι ευχές μας για καλή σχολική χρονιά δεν αρκούν όταν οι δήμοι  δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να συντηρήσουν τις άπειρες σχολικές εγκαταστάσεις της Α΄Βάθμιας, Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής γιατί δεν έχουν υποδομές και αντίστοιχους πόρους.

Οι ευχές μας δεν αρκούν  όταν οι κίνδυνοι Πολιτικής Προστασίας παραμονεύουν σε κάθε τοπική κοινωνία και οι ευθύνες μεταφέρονται στους Δήμους. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, γονείς και οι ίδιοι οι μαθητές για μια καλύτερη σχολική ζωή. Καλή χρονιά».

Παρά τις αντιξοότητες, η δημοτική αρχή Περάματος, με δικούς της πόρους και όχι του κράτους, ήδη προχώρησε σε μια σειρά έργων που βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

«Η προσήλωση στο στόχο και η χαρά που σου δίνει το αποτέλεσμα  να βλέπεις τα σχολεία της πόλης σου, να είναι καταρχήν καθαρά, ασφαλή, προσβάσιμα σε όλους τους μαθητές είναι αξία ανεκτίμητη», αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Χονδροκούκης .

Μερικά από τα έργα που έγιναν  είναι:

Σε όλα τα σχολεία του Περάματος διενεργήθηκε Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος.

Σε όλα τα σχολεία, χωρίς καμία εξαίρεση, έγινε απεντόμωση, απολύμανση, μυοκτονία και τοποθετήθηκαν παγίδες.

Καθαρίστηκαν όλα τα παρτέρια, τα φρεάτια και οι σωληνώσεις. Αναγομώθηκαν οι πυροσβεστήρες. Τοποθετήθηκαν θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια σε σχολεία που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα.

Επισκευάστηκαν, με δωρεά,  τα γήπεδα  σε 3 σχολικές μονάδες της πόλης.

Προσλήφθηκαν πέντε επιπλέον σχολικές για τη  μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα η επισκευή και συντήρηση των ανελκυστήρων.

Έγινε η μελέτη για αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων σε όλες τις τάξεις των σχολείων.