Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Ρακής από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” και τον Δήμο Πειραιά

0
19
Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη φετινή Γιορτή της Ρακής, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να γευτούν ρακήκρητικό πιλάφι, καθώς και άλλα παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, ενώ συμμετείχαν ενεργά στον χορό και τη μουσική.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εξαιρετική συνεργασία με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” και δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι οι εκδηλώσεις της Αδελφότητας αποτελούν από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές διοργανώσεις στην πόλη, αναδεικνύοντας τον πλούτο της κρητικής παράδοσης.
Ο Πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος της Αδελφότητας, Θεόδωρος Τσόντος, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Ανδριάννα Ζαρακέλη, καθώς και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά, τεχνικούς και διοικητικούς, που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η πλειοψηφία των Αντιδημάρχων του Πειραιά, καθώς και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων, που έδωσαν όλοι το παρών για να τιμήσουν τη γιορτή.
Η βραδιά ήταν γεμάτη από χορό, με τα χορευτικά συγκροτήματα της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ”, μικρά και μεγάλα, να παρουσιάζουν παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, προσφέροντας μια ζωντανή επίδειξη της κρητικής παράδοσης. Το πρόγραμμα παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η Αντιπρόεδρος του συλλόγου, Αντωνία Ντουντουνάκη, η οποία κράτησε το κοινό ενθουσιασμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Η Γιορτή της Ρακής δεν ήταν μόνο μία ευκαιρία να γιορτάσουμε το κρητικό ποτό και τις γεύσεις της Κρήτης, αλλά είχε ως βασικό στόχο την ανάδειξη των κρητικών εθίμων και παραδόσεων. Επιπλέον, η εκδήλωση είχε ως σκοπό να φέρει κοντά όχι μόνο τους Κρητικούς, αλλά και όλους εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον σύλλογο και να μάθουν τους χορούς, τα τραγούδια και τον πλούσιο πολιτισμό μας.
Η είσοδος ήταν ελεύθερη, και το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τη διαδικασία απόσταξης της ρακής, ενώ γεύτηκε μοναδικά κρητικά εδέσματα προετοιμασμένα με μεράκι από τα μέλη της Αδελφότητας.
Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” δεσμεύεται να συνεχίσει να προάγει την κρητική κληρονομιά, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που ενισχύουν τη σύνδεση της κοινότητας με τις παραδόσεις και τα έθιμα της Κρήτης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δραστηριότητες της  Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” , επικοινωνία και ενημέρωση στο τηλ. 2104171498