Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, κατά παντός υπευθύνου – Διάτρητο, σχισμένο, χιλιοτρυπημένο το πλέγμα προστασίας διασποράς των υλικών των βυθοκορήσεων στη Πειραϊκή

0
100
Σταμάτησε η βυθοκόρηση στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά Αφού άδειασαν το σύνολο των βυθοκορημάτων στη θάλασσα προκαλώντας εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση και κατόπιν των καταγγελιών του παρατηρητηρίου Πειραϊκής για σκόπιμη απόρριψη των βυθοκορημάτων μέσα στη θάλασσα και μη αποτροπή της εκ μέρους του λιμεναρχείου, οι εργολάβοι της COSCO διέκοψαν τις εργασίες της βυθοκόρησης που εκτελούσαν ανελλιπώς από τον Ιανουάριο .
Επίσης οι εργολάβοι της βυθοκόρησης μετά την εκτεταμένη ρύπανση που σκοπίμως προκάλεσαν για να αντιρροπήσουν την φορτηγίδα που είχε πάρει κλίση, εξαφανίστηκαν από το χώρο των εργασιών.
Αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους προσπάθησαν να ελαφρύνουν τις εντυπώσεις αποσύροντας το πλέγμα προστασίας διασποράς των υλικών. Και τότε αποκαλύφθηκε η άγνωστη και χειρότερη πραγματικότητα .
Το πλέγμα ήταν διάτρητο, σχισμένο, χιλιοτρυπημένο αποδεικνύοντας ότι τοποθετείτο μόνο για τα μάτια και καμία προστατευτική λειτουργία δεν επιτελούσε.Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου.