“ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά γιά όλους και όλες”: Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες

0
14
Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος χωρίς να έχει αποδοθεί καμία ευθύνη, με τους συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων να βλέπουν την προσπάθεια συγκάλυψης των υπαιτίων από όλους τους φορείς εξουσίας.
Ομως στον αγώνα για δικαιοσύνη και δικαίωση οι οικογένειες δεν είναι μόνες τους. Έχουν δίπλα τους όλους και όλες εμάς τους απλούς πολίτες που σαν γροθιά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε δίπλα τους και να απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες.
Χθες το απόγευμα η παράταξη μας μαζί με φίλους, μέλη, στελέχη της και δημότες της πόλης του Πειραιά βρέθηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης τίμησε την μνήμη των 57 νεκρών παιδιών. Σταθήκαμε σιωπηλοί δηλώνοντας πως δεν περνάει η συγκάλυψη. Θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους.
Τα 57 θύματα είχαν ονοματεπώνυμο, είχαν οικογένεια, είχαν όνειρα, είχαν σχέδια για το μέλλον. Οφείλουμε όλοι να φροντίσουμε να μην ξεχαστούν ούτε τα ονόματά ούτε ο άδικος χαμός τους.