ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες – Γιώργος Γαβρίλης: Η Δημοτική αρχή με αίτηση ακύρωσης της προσωρινής δικαστικής προστασίας των 211 εργαζομένων ζητάει ουσιαστικά την απόλυσή τους

0
23

211 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Δήμο Πειραιά, μετά από δικαστική απόφαση που τουςδικαιώνει, παραμένουν στην εργασία τους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 οπότε θα συζητηθεί η κύρια αγωγή τους.

Ωστόσο, η Δημοτική αρχή με αίτηση ακύρωσης της προσωρινής δικαστικής προστασίας των εργαζομένων ζητάει ουσιαστικά την απόλυσή τους.

Η Δημοτική αρχή αμφισβητεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και με τις ενέργειές της προπαρασκευάζει την άμεση απόλυση των εργαζομένων χωρίς να έχουν εκλείψει οι βιοποριστικοί λόγοι που έχει λάβει υπόψη του το Δικαστήριο και έχει αποδεχτεί με την προσωρινή διαταγή του.

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι αυτό το γαϊτανάκι των προσλήψεων στην Αυτοδιοίκηση με ολιγόμηνες συμβάσεις, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στους Δήμους, πρέπει να σταματήσει οριστικά!

Αυτού του είδους οι προσλήψεις είναι στην ουσία ένα «εμπόριο» ελπίδας και χαμηλού κοστους για χιλιάδες εργαζόμενους, που αναζητούν δουλειά. Για αυτό η Αυτοδιοίκηση οφείλει να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού.