Γιώργος Γαβρίλης επικεφαλής «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες»: Δεν γίνεται να μένουμε αμέτοχοι θεατές των εικόνων βίας και καταστροφής που φτάνουν στις οθόνες μας

0
80

Παρακολουθούμε την κατάσταση σε Γάζα και Ισραήλ να χειροτερεύει με τον αριθμό των θυμάτων να έχει φτάσει τις 6000, στην πλειοψηφία τους παιδιά, και ο εκτοπισμός να εντείνεται.

Από την πρώτη στιγμή, ως «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» αναγνωρίσαμε την ανάγκη αφύπνισης, ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και συλλογικής δράσης.
Ολες οι ζωές έχουν την ίδια αξία, γι’ αυτό η συμπαράστασή και η αλληλεγγύη μας είναι προς όλα τα θύματα των εχθροπραξιών.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο καταθέσαμε ψήφισμα επί του θέματος, ζητώντας, μεταξύ άλλων να κάνει Δήμος Πειραιά βήματα για να σταλθεί ένα δυνατό μήνυμα Ειρήνης και πολιτικής λύσης και να συμβάλλει στη δημιουργία μιας δομής Αλληλεγγύης και Φιλίας για τη φιλοξενία παιδιών που έχουν απόλυτη ανάγκη.
Υπάρχουν οι τεχνικές γνώσεις και οι λεπτομέρειες προκειμένου σαν Δήμος να λάβουμε θέση, υπάρχουν πέρα από αποφάσεις του ΟΗΕ και κείμενα – παρεμβάσεις του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπογραμμίζουν τη λύση με πολιτικούς όρους, με αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.
Δυστυχώς και προς έκπληξη μας η δημοτική αρχή δεν εισήγαγε το θέμα για συζήτηση και απόφαση με το επιχείρημα ότι είναι ένα δύσκολο και σύνθετο θέμα, δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες του και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ωστόσο έγινε αποδεκτό να συζητήσουμε την πρόταση μας για τη φιλοξενία παιδιών.
Δεν γίνεται να μένουμε αμέτοχοι θεατές των εικόνων βίας και καταστροφής που φτάνουν στις οθόνες μας. Χάνονται παιδιά, χάνονται ανθρώπινες ζωές και οφείλουμε να πάρουμε θέση, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός, τέλος των εχθροπραξιών και επανέναρξη, αμέσως μετά, των συνομιλιών για ειρηνική λύση.
Πρέπει να δράσουμε πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη!