Γιάννης Μώραλης Δήμαρχος Πειραιά: Η ιστορική αγορά του Πειραιά, με το βιοκλιματικό στέγαστρο εκσυγχρονίζεται και θα αποδοθεί στους πολίτες, αποτελώντας ένα ακόμη κόσμημα για τον Πειραιά

0
65

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Βιοκλιματικού Στεγάστρου της κεντρικής αγοράς της πόλης μας ένα σημαντικό έργο, το οποίο ανοίγει ακόμη ένα κεφάλαιο ανάπτυξης για την πόλη μας.

Πρόκειται για μια ανάπλαση, η οποία συμπληρώνει το εμβληματικό έργο αξιοποίησης του Πύργου και αποτελούσε πάγιο αίτημα της πόλης, των Πειραιωτών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή επί σειρά ετών. Ασφαλώς αποτελούσε δέσμευση και προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής, η οποία γίνεται πλέον πράξη.
Το έργο περιλαμβάνει:
Κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου στις οδούς Δημοσθένους και Λυκούργου, και ανάπλαση των εν λόγω πεζόδρομων.
Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, περιμετρικά των οδών Μακράς Στοάς, Ιπποκράτους, παρ. Ιπποκράτους και, όπισθεν του Πύργου του Πειραιά.
Ανάπλαση και ανακατασκευή των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος της οδού Τσαμαδού στο τμήμα από Εθνικής Αντιστάσεως έως Δημ. Γούναρη.
Κατασκευή νέου δικτύου όμβριων υδάτων.
Το έργο εκτελεί ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του Δήμου Πειραιά «Πειραιάς Plus», η χρηματοδότηση προέρχεται από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.), θα ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ και έχει ορίζοντα υλοποίησης 12 μήνες από την έναρξη των εργασιών.
Επενδύουμε στη δημιουργία νέων υποδομών και αξιοποιούμε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα προς όφελος της πόλης μας. Η ιστορική μας αγορά, με το βιοκλιματικό στέγαστρο εκσυγχρονίζεται και θα αποδοθεί στους πολίτες, αποτελώντας ένα ακόμη κόσμημα για τον Πειραιά.
Ο Πειραιάς μέρα με τη μέρα προοδεύει, πρωτοστατεί στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και συνεχίζει δυναμικά την ανοδική του πορεία.