Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη για τη συγκέντρωση των κατοίκων έξω από το 41ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά

0
76
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων του 41ου ΔΣ βρέθηκα χθες στη συγκέντρωση που οργάνωσαν έξω από το σχολείο στον πεζόδρομο της Τεγέας στην Παλιά Κοκκινιά μια γειτονιά με οξύτατο πρόβλημα κάθε φορά που σημειώνεται έντονη βροχόπτωση λόγω έλλειψης αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.
Το σχολείο και το απέναντι νηπιαγωγείο είναι χτισμένα στις όχθες του πρώην ρέματος, σήμερα οδός Χαλκίδος.
Παρόλα αυτά, δεν διαθέτουν δεύτερη έξοδο διαφυγής σε περίπτωση πλημμύρας ή σεισμού, με μοναδική διέξοδο προς την οδό Χαλκίδος που γίνεται ποτάμι. Χρόνια τώρα αίτημα όλων είναι το άνοιγμα πόρτας στη μόνη διαθέσιμη διέξοδο, προς το πάρκινγκ του διπλανού σούπερ μάρκετ.
Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Είναι απαραίτητο τώρα να εξελιχθεί το αντιπλημμυρικό έργο που είχαμε ξεκινήσει από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο τον Σεπτέμβριο τους 2014 μας κινητοποίησε αμέσως. Εκπονήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες, έγινε η αδειοδότηση του έργου και η επόμενη περιφερειακή διοίκηση Πειραιά προχώρησε σε χρηματοδότηση και δημοπράτηση. Η υλοποίηση του εξελίσσεται με καθυστερήσεις γι’ αυτό πρέπει άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς να προχωρήσουν όπως η ΕΥΔΑΠ..
Στην παρέμβαση στη συγκέντρωση επιβεβαίωσα πως είμαστε δίπλα στους κατοίκους στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος και αναφέρθηκα σε παλιές διαχρονικές αιτίες που μαζί με την κλιματική κρίση δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες. Είναι απόλυτη ανάγκη να εξαλειφθεί τώρα η επικινδυνότητα πολύ περισσότερο επειδή αφορά παιδιά. Γι’ αυτό συμφωνούμε να ανοίξει τώρα δρόμος διαφυγής από την πλευρά του Super Market και να αναζητηθεί τεχνική λύση που θα αποτρέπει να καταλήγουν στη Χαλκίδος τα νερά από τους κάθετους δρόμους.