Δήμος Πειραιά: Ανοιξε ξανά τις πύλες της η ιστορική Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αναβαθμισμένη ενεργειακά, έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής

0
10
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά επαναλειτουργεί στο ανακαινισμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο κτήριο, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 22.
Αναβαθμισμένη ενεργειακά, με μεγάλες παρεμβάσεις  επί του κτιριακού κελύφους όπως η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η αντικατάσταση  των παλαιών  κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων,  η εγκατάσταση μονάδων  παραγωγής  θέρμανσης και ψύξης  υψηλής απόδοσης, η αναβάθμιση των συστημάτων φυσικού / τεχνητού φωτισμού και η  εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης, εναρμονίζεται απόλυτα με τις σύγχρονες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη  έχει εμπλουτιστεί με νέα βιβλία, λειτουργεί πλέον με νέο ηλεκτρονικό κατάλογο, νέα τμήματα και υπηρεσίες.
Δεκάδες βιβλιόφιλοι επισκέπτονται καθημερινά τη Βιβλιοθήκη, και απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της στο νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον: δανειστική βιβλιοθήκη, 2 χώροι ανάγνωσης (στο ισόγειο και στον τρίτο όροφο), παιδικό τμήμα, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Για τους ερευνητές είναι διαθέσιμες οι ειδικές συλλογές: τα παλαίτυπα, τα χειρόγραφα,  το αρχείο περιοδικού και  ημερήσιου Τύπου, η συλλογή των Χαρτών.
Στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, που φιλοξενείται στον ιστότοπό της «Πύλης για τον Πολιτισμό» www.culture.piraeus.gr, μπορείτε να αναζητήσετε χρηστικές πληροφορίες για χιλιάδες τίτλους βιβλίων, αλλά και τις δράσεις  που πραγματοποιούνται στην Βιβλιοθήκη.
Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά εξυπηρετεί το κοινό  Δευτέρα,  Τρίτη Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 14:30 και  την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 19:00.
Στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης χαιρετισμό απηύφθυναν, η  Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού Γιάννης Χατζηαλέξης,  η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ειρήνη Νταϊφά και ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Γιώργος Βίτσας και ο επικεφαλής  της Δημοτικής παράταξης  «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» Γιώργος Γαβρίλης .
Για την ιστορία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, για τα χιλιάδες βιβλία, για τα νέα σημαντικά προγράμματα και για τους στόχους της βιβλιοθήκης, μίλησαν η Διευθύντρια Πολιτισμού Ευαγγελία Μπαφούνη, ο Προϊστάμενος  Τμήματος Βιβλιοθήκης  και  Ιστορικών Αρχείων Κων/νος Κουρμουλάκης και η Βιβλιοθηκονόμος Χρύσα Καρααναστασιάδου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες», Γιώργος Γαβρίλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ελίνα Βερυκάκη,  Δημήτρης Γκερλές, Χρήστος Φωτιάδης, Ευαγγελία Δρίτσα – Αποστόλου και Κωνσταντίνος Δουζίνας. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής. Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής και Δέσποινα Αρβανίτου. Κοινοτικοί  σύμβουλοι και πολλοί βιβλιόφιλοι πολίτες.