Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ για τις συνθήκες στον Ξενώνα της Εστίας Ναυτικών: Χωρίς ζεστό νερό επί 3 ημέρες οι ναυτεργάτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο!

0
57
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, καταγγέλει με δελτίο τύπου που εξέδωσε, τις συνθήκες που επικρατούν στον ξενώνα της Εστίας Ναυτικών.
“Παρά τις επικοινωνιακές φανφάρες της Διοίκησης της Εστίας Ναυτικών περί αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Ξενώνα (Hotel) για τους Ναυτεργάτες που διαμένουν σε αυτόν τα γεγονότα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο…
Επισημαίνουμε ότι ο Ξενώνας ο οποίος είναι δημιούργημα και περιουσιακό στοιχείο των Ναυτεργατών καθώς κάθε μήνα συνεισφέρουν γι’ αυτόν από τον μισθό τους, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς υποβαθμίζεται.
Χθες 24/01/2024 μας καταγγέλθηκε ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν υπάρχει ζεστό νερό στα δωμάτια.
Εκπρόσωπος της Ένωσης μας μετέβη άμεσα στον Ξενώνα όπου και διαπίστωσε  τα καταγγελλόμενα.
Φαίνεται  ότι η Διοίκηση της Εστίας Ναυτικών αποφάσισε εκτός από καυτή ζέστη το καλοκαίρι να παρέχει και παγωμένο κρύο μέσα στο καταχείμωνο!
Για  αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που εμφανίζει ο Ξενώνας φέρουν ευθύνες τόσο οι προηγούμενες Διοικήσεις της Εστίας Ναυτικών όσο και η σημερινή Διοίκηση!
Απαιτούμε να γίνουν επειγόντως οι απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους Ναυτεργάτες και να σταματήσει η παραπέρα απαξίωση του Ξενώνα και των Ναυτεργατών που διαμένουν στο ξενοδοχείο”.