Κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά ενάντια στη σφαγή στη Γάζα

0
76

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τον Πειραιά, συμμετείχαν σε κινητοποίηση που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στο κέντρο της πόλης. Με κεντρικά συνθήματα «Να σταματήσει η βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα – Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό – Όλες οι ζωές στη Γάζα και στο Ισραήλ έχουν την ίδια αξία» τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή όπου ανάρτησαν πανό και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τονίζει:
“Είναι αδιανόητο να τιμωρείται συλλογικά ο Παλαιστινιακός λαός, που προσπαθεί να επιβιώσει κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εδώ και δεκαετίες, εξαιτίας των απόλυτα καταδικαστέων επιθέσεων της Χαμάς κατά αμάχων στο Ισραήλ. Η συλλογική τιμωρία ενός λαού για την επίθεση που έγινε στο Ισραήλ αποτελεί τον ορισμό της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είναι απαραίτητο να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα που έχει ως αποτέλεσμα τη δολοφονία αμάχων Παλαιστινίων, την καταστροφή νοσοκομείων και άλλων υποδομών ζωτικών για την επιβίωση των ανθρώπων στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παίζει το ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου. Είναι ντροπή να κατατίθεται ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η Ελλάδα να απέχει

Η κατάπαυση του πυρός και η προστασία των αμάχων αποτελούν προϋποθέσεις για τερματισμό της κατοχής και λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους. Με δεδομένη την απαράδεκτη και καταδικαστέα κλιμάκωση της χερσαίας επίθεσης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με θύματα αμάχους (μεταξύ άλλων και στο προσφυγικό στρατόπεδο Τζαμπαλίγια) ,ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Πειραιά θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών”.