Μαζική συγκέντρωση κατοίκων ενάντια στη λειτουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα. Ηχηρή η ΑΠΟΥΣΙΑ των Βουλευτών και της Μητρόπολης Πειραιά 

0
85
Κινητοποίηση από τον Δήμο Πειραιά για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μαζική συγκέντρωση κατοίκων ενάντια στη λειτουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα. Ηχηρή η ΑΠΟΥΣΙΑ των Βουλευτών και της Μητρόπολης Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, εκπρόσωποι όλων των Δημοτικών παρατάξεων συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από την δομή του ΟΚΑΝΑ στην οδό Αιτωλικού στα Μανιάτικα.
Μαζικά συμμετείχαν οι κάτοικοι της περιοχής με χαρακτηριστικές εικόνες, τη παρουσία ολόκληρων οικογενειών καθώς και πολλών επαγγελματιών της περιοχής.
Από τη μεριά των κατοίκων, τονίστηκε για ακόμα μια φορά πως θεωρούν πως μια τέτοια δομή χρειάζεται να λειτουργήσει στη περιοχή του Πειραιά αρκεί να πληρεί τους όρους ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, οι οποίοι ΔΕΝ υφίστανται στη παράνομη λειτουργία της επί της οδού Αιτωλικού.
Ο Δήμαρχος Πειραιά επανέλαβε την υπόσχεση και τη διαβεβαίωση – κάτι που είχε κάνει και τον προηγούμενο Φεβρουάριο – πως σύντομα η δομή θα τερματίσει τη λειτουργία της και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσής της από την Αγία Σοφία.
Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε, η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Α ΠΕΙΡΑΙΑ καθώς και η ΑΠΟΥΣΙΑ για πολλοστή φορά από το πλευρό των κατοίκων, τόσο του Μητροπολίτη Πειραιά κυρίου Σεραφείμ, όσο και οποιουδήποτε εκπροσώπου του.
Ασφαλώς και οι παραπάνω απουσίες κάθε άλλο παρά ως τυχαίες μπορούν να χαρακτηριστούν. Είναι μάλλον ενδεικτικές της δύναμης και της πολιτικής ισχύος, των κέντρων που επεξεργάστηκαν το σχέδιο της εγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, δίπλα στα σχολεία μίας πυκνοκατοικημένης γειτονιάς. Ηλπιζαν πως δεν θα υπάρξει αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
Δυστυχώς για όσους αγνόησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους,  η χθεσινή συγκέντρωση έδωσε μια ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους συγκεκριμένους σχεδιασμούς.
Με την ενότητα των κατοίκων, πέρα και έξω από κομματικές και αυτοδιοικητικές επιλογές και προτιμήσεις. Με τη φωνή των μαθητών και την επιλογή του ΑΓΩΝΑ από τους ανθρώπως που ζουν στη περιοχή.