Παρέμβαση σωματείων και μαζικών φορέων, στο Δημοτικό συμβούλιο Περάματος, για την δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου

0
57

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος έκαναν το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, σωματεία και φορείς της περιοχής του Πειραιά, θέτοντας το ζήτημα της δημιουργίας σύγχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου, με πλήρεις υποδομές και προσωπικό, για την κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων εντός της λιμενικής ζώνης αλλά και των λαϊκών αναγκών του αστικού ιστού πέριξ του λιμανιού.

Μετά από σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, 14 φορείς κατέληξαν σε κοινό ψήφισμα για το συγκεκριμένο αίτημα.
Διεκδικούν να αξιοποιηθούν για τον σκοπό αυτό οι κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Σταθμού Πρώτων Βοηθειών – Κέντρου Υγείας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

«Σήμερα που η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα έχει αυξηθεί ραγδαία, η λειτουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου, σε τεχνικά μέσα και προσωπικό, Κέντρου Υγείας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Παράλληλα οι ανάγκες της πόλης του Περάματος για Πρωτοβάθμια υγεία είναι τεράστιες», αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος. Παίρνοντας τον λόγο στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, υπενθύμισε πως ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών ξεκίνησε να λειτουργεί το 1998, ωστόσο με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως οι διακομιδές γίνονταν με …φορτηγάκι, ενώ μόλις μετά το πολύνεκρο ατύχημα το 2008 εγκαταστάθηκε στον χώρο ασθενοφόρο. Στην πορεία, εγκαταλείφθηκε, έπαψε να λειτουργεί ενώ πλέον γίνεται στόχος βανδαλισμών και λεηλασίας.

Την ίδια στιγμή, 5.000 εργαζόμενοι εντός της λιμενικής ζώνης και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν ανάγκη από δημόσιες δομές Υγείας, αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις δραματικών κενών και ελλείψεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης μετέφερε το κάλεσμα όλων των φορέων προς τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να συγκαλέσουν συνεδρίαση στην οποία να συζητηθεί το ζήτημα.

Τη σημασία της συζήτησης και της στήριξης του αγώνα των συνδικάτων και φορέων υπογράμμισε ο Βασίλης Βατίστας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Οντας παράλληλα και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, έφερε παραδείγματα από τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας για υπηρεσίες Υγείας και τις σοβαρές παρενέργειες των ελλείψεων στον τομέα αυτό.

Η παρέμβαση των σωματείων και των φορέων ειχε αποτέλεσμα να δεσμευτεί το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει το θέμα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.