Παρατηρητήριο Πειραϊκής: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η COSCO ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ CAR TERMINAL ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΙΝΑΛ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

0
276
Πολλές αντιδράσεις ξεσηκώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , τις παρατάξεις του Δήμου, τον Σύλλογο Εκτάκτων αρχαιολόγων ΣΕΚΑ οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής δήλωσαν την αντίθεσή τους στη νέα αποικιοκρατικού τύπου αξίωση της COSCO να εγκαταστήσει car terminal σε χώρο του επιβατηγού λιμένα που αποτελεί μέρος του αρχαιολογικού χώρου του Κονώνειου τείχους.
Φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι μέσα σε 3 ημέρες έστειλαν αιτήματα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να τοποθετηθούν στη συνεδρίαση επί του θέματος .
Κατόπιν όλων αυτών των αντιδράσεων, η COSCO με επιστολή της στο ΥΠΠΟ απέσυρε το απαράδεκτο αίτημά της.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η επαγρύπνηση της κοινωνίας μπορεί να κινητοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις και να ακυρώσει ενέργειες που στρέφονται εναντίον της.
Αξίζει να αναφέρουμε τους : Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων ΣΕΚΑ,
Παναγιώτη Χατζηπέρο, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής πρώην αντιπεριφερειάρχη Νήσων
Νίκο Αμπατιέλο, βουλευτή ΚΚΕ
Χαραλαμπάκη Γιάννη ,μέλος της ΚΕ του ΜΕΡΑ 25
Μάλαμα Κυριακή, Τομεάρχη Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Ιωάννη Καρδαρά, εκπρόσωπο του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά
Να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που δίνουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της πόλης μας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ποιότητας ζωής στον Πειραιά.