Παρατηρητήριο Πειραϊκής: Προσκεκλημένοι στο 2ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Πειραϊκή, συζητήσαμε για την ρύπανση της περιοχής και της πόλης μας με επίκεντρο την ατμοσφαιρική ρύπανση

0
43
Προσκεκλημένοι στο 2ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Πειραϊκή,ανοίξαμε με τους μαθητές έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων του Παρατηρητήριου Πειραϊκής για την Επιστήμη των πολιτών και την συμμετοχή του κοινού στην επιστημονική έρευνα.
Το θέμα της συζήτησής μας ηταν η ρύπανση της περιοχής και της πόλης μας με επίκεντρο την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Παρουσιάσαμε τα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιούμε ήδη απο το περασμένο καλοκαίρι για τη μέτρηση των ρύπων του ΝΟχ και τα αποτελέσματα μας που ανέδειξαν την πόλη μας ως αρνητικη πρωταθλήτρια στην αέρια ρύπανση ανάμεσα σε 14 ευρωπαϊκές πόλεις-λιμάνια.
Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής θα συνεχίσει για όλο το τρέχον έτος τις μετρήσεις των αέριων ρύπων με τη συμβολή των πολιτών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.
Να τονίσουμε ότι η Επιστήμη των πολιτών με τη σωστή ερευνητική μεθοδολογία που ακολουθούμε υπό την καθοδήγηση του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, Βασίλη Τσελέντη, μπορει να αποδώσει ερευνητικά αποτελέσματα πραγματικά υψηλού επιπέδου και ισάξια των δεδομένων που προκύπτουν από την κλασική ερευνητική διαδικασία.
Ευχαριστούμε πολύ την καθηγήτρια Φυσικής Ελένη Τοπογλίδου και τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου κύριο Κότσιρα για την πρόσκληση και την ωραία εμπειρία που μοιραστήκαμε