Παρατηρητήριο Πειραϊκής: Πρωταθλητής στην ατμοσφαιρική ρύπανση ο Πειραιάς με μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε 14 πόλεις-λιμάνια της Μεσογείου!

0
106

Πρωταθλητής στην ατμοσφαιρική ρύπανση ο Πειραιάς με μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε 14 πόλεις-λιμάνια της Μεσογείου!

Οι μετρήσεις που διεξήχθησαν το καλοκαίρι του 2023 στον Πειραιά με πρωτοβουλία μιας πολυεθνικής Συμμαχίας περιβαλλοντικών οργανώσεων από τα μέλη του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE4MEDECA κατέγραψαν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα οξειδίων του αζώτου (NOx) στα 5 σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι μετρητές με υψηλότερη καταγραφή μέσων όρων στον Αγ. Διονύσιο 91μg/m3 ,στον ΗΣΑΠ 87μg/m3, στην Αγ. Τριάδα 82 μg/m3 με σημείο αναφοράς τον μετρητή μας στο όρο Αιγάλεω με μέσο όρο 11μg/m3!
Οι μετρήσεις αυτές πρέπει να ενεργοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπουργείων αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πού μέχρι τώρα αρκούνται στο να τιμωρούν με πρόστιμα την Ελλάδα για την υπέρβαση των ατμοσφαιρικών ρύπων χωρίς να λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα για την Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον.
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στο Kontra channel και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου,  ο ομότιμος καθηγητής θαλασσίου περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Πειραιά και εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής Βασίλης Τσελέντης, ανάλυσε τα αποτελέσματα και να ανάδειξε τους τρόπους μείωσης των καυσαερίων που εφαρμόζονται σε πόλεις λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης.

https://clipchamp.com/watch/FAxc0gTVS1x?utm_source=share&utm_medium=social&utm_campaign=watch