Πειραιάς το λιμάνι της σιωπής…Καταγγελία ακτιβιστών του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής για εκφοβισμό

0
94
Σε ανάρτηση – καταγγελία για εκφοβισμό κατά τη λήψη οπτικού υλικού  απο την διαδικασία μεταφοράς των τοξικών βυθοκορημάτων, προχώρησε η γνωστή Πειραιώττισα ακτιβίστρια Δήμητρα Βήνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ολόκληρο το κείμενο:
“Πειραιάς το λιμάνι της σιωπής… Σημερα οι ακτιβιστες του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής δεχτηκαμε εκφοβισμό για τη ληψη οπτικου υλικού απο την διαδικασια μεταφοράς των τοξικών βυθοκορηματων.
Σαφώς και δεν θέλουν να αποκαλυφθεί οτι τα υπερφορτωμενα φορτηγά με βυθοκορηματα ξεκινώντας απο το νεο μωλο Δραπετσωνας, διασχίζουν καθημερινά τους δρομους του Πειραιά (Αγιο Διονυση-Αιτωλικου -Αλιπεδου ) αφήνοντας στο διάβα τους καρκινογόνα βυθοκορήματα μέσα στους δρόμους της πόλης.
Οι παραβασεις τους είναι πολλές. Δεν εχουν αδεια να κυκλοφορουν μεσα στους δρομους της πολης φορτωμενα με τοξικά υλικά,δεν ειναι ερμητικα κλειστα και διαφεύγει το τοξικο τους περιεχόμενο.
Αυτά συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαινουν στο πρώτο λιμανι της χώρας που σαρώνει ολα τα περιβαλλοντικά βραβεία ενώ βομβαρδίζει με δηλητηριώδεις ουσίες τους κατοικους και τους επισκέπτες του.
Οι αυτοδιοικητικές αρχές συνεχίζουν να σιωπούν.
Οσο για την αστυνομία χρειάστηκε μεγάλος αγώνας εκ μέρους μας για να κανει δεκτή την καταγγελια μας για τον εκφοβισμό και την ληψη μετρων για την προστασία μας”