Πρωτοδικείο Αθήνας: “Μπλόκο” στις απολύσεις Μώραλη -Παραμένουν οι 211 συμβασιούχοι

0
19
Δεν «πέρασε» τελικά από το Πρωτοδικείο η «πρωτοβουλία»… της δημοτικής Αρχής Πειραιά να προσβάλει προσωρινή διαταγή υπέρ της παραμονής 211 συμβασιούχων του δήμου στην εργασία, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που κατέθεσε ο Δήμος Πειραιά.
Oπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η δημοτική αρχή Γιάννη Μώραλη, κατόπιν απόφασης της δημοτικής επιτροπής,  κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της προστατευτικής για τους εργαζόμενους προσωρινής διαταγής, οι οποίοι όμως την είχαν “κερδίσει” από το Πρωτοδικείο για την παραμονή τους στον Δήμο.
Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Πειραιά προσέφυγε κατά ασφαλιστικών μέτρων που κέρδισαν οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας ακόμη και την περιβόητη «διάταξη Βορίδη», η οποία υποχρεώνει τους ΟΤΑ να ασκούν εφέσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων –αλλά όχι ασφαλιστικών μέτρων.

Η υπόθεση των εργαζομένων συζητήθηκε στα δικαστήρια και γύρισε «μπούμερανγκ» στη δημοτική Αρχή Μώραλη.

Θυμίζουμε ότι «βολές» κατά του δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη, είχε εξαπολύσει τις προηγούμενες ημέρες το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών, καταγγέλλοντας τη δημοτική Αρχή ότι στέλνει ουσιαστικά στην ανεργία 211 εργαζόμενους – συμβασιούχους.

Σε ανακοίνωση μάλιστα, τόνιζαν τα εξής:

“Παρά του ότι ο κ. Μώραλης δηλώνει σε όλους τους τόνους αντίθετος με την διάταξη «Βορίδη», προχώρησε ο ίδιος ένα βήμα παρακάτω την αντιδραστική διάταξη -που προβλέπει την άσκηση ένδικων μέσων (έφεση) –αλλά σε αποφάσεις δικαστηρίων που μετατρέπουν τις συμβάσεις των εργαζομένων και όχι σε προσωρινές διαταγές παραμονής στην εργασία για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως έπραξε στην συγκεκριμένη περίπτωση των 211 εργαζόμενων”.

Με βάση λοιπόν την εξελίξεις και τη νέα απόφαση του Πρωτοδικείου, οι 211 εργαζόμενοι του Δ. Πειραιά υπολογίζουν ότι θα μπορούν να παραμείνουν στην εργασία τους, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr