Η Ελλάδα φλέγεται: Δύο νεκροί στη Μαγνησία. Η φωτιά κοντά στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου. Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στη Λαμία. Μάχη με τις αναζοπυρώσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο

0
92

Διάσπαρτες είναι οι εστίες φωτιάς που καίνε γύρω από το Σέσκλο στην περιοχή της Μαγνησίας. Νωρίτερα οι φλόγες τύλιξαν ακόμα και σπίτια στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ υπάρχει ο τραγικός απολογισμός δύο νεκρών. Ενός κτηνοτρόφου από τον Αγιο Γεώργιο Φερρών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο μαντρί του στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τα ζώα και μία γυναίκα στο Χοροστάσι Αλμυρού, που κάηκε μέσα στο τροχόσπιτό της.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ατυχήματος.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ ήδη η πυρκαγιά έχει κάψει και αγροτικές εκτάσεις και ζώα κτηνοτρόφων. Μέσα στην πόλη του Βελεστίνου οι γειτονιές προσπαθούν με τα λάστιχα να σβήσουν την φωτιά ενώ καταγγέλλουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει εμφανιστεί ούτε όχημα, ούτε προσωπικό της πυροσβεστικής.

Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε χέρια, πλάτη και πρόσωπο και διακομίσθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής. Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο εξαπλώνεται επικίνδυνα. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενώσουν τις παραπάνω περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Εξαπλώνονται επικίνδυνα τα πύρινα μέτωπα στη Λαμία. Συνεχείς εκκενώσεις περιοχών. Το μέτωπό της φωτιάς ξεκίνησε από την συνοικία Αφανό, κατευθύνθηκε ανατολικά, ενώ επεκτάθηκε και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή. Εστάλη μήνυμα για εκκένωση στους οικισμούς Μεγάλη Βρύση, Νέα Μαγνησία και Αγία Παρασκευή να εκκενώσουν προς Στυλίδα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στην περιοχή  έλαβε γρήγορα διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε νέο μήνυμα από 112 για την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης.

Αναζοπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες στη Ρόδο και στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τη Ρόδο, οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν χθες στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, και για αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκε τρεις φορές το 112 για εκκένωση οικισμών.

Πολλές αναζωπυρώσεις εκδηλώθηκαν χθες και στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού, και για το λόγο αυτό χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί 4 φορές το 112 για εκκένωση οικισμών, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Επικίνδυνα εξελίσσεται η αναζωπύρωση στο χωριό Αντιά στην περιοχή της Καρύστου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι που οδηγούν τις φλόγες σε περιοχή που δεν ήταν καμένη από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών.