Ικανοποιήθηκε το αίτημα Μώραλη: Καμίνια, Καραβάς και Παλαιά Κοκκινιά ενισχύονται με νέες λεωφορειακές γραμμές από τον Ο.Α.Σ.Α.

0
26

Ο Ο.Α.Σ.Α. και το Υπουργείο Μεταφορών αποδέχθηκαν το αίτημα του Δήμαρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη,  για την αύξηση δρομολογίων στα Καμίνια, στον Καραβά και στην Παλαιά Κοκκινιά προς το κέντρο του Πειραιά.

Η αστοχία που προέκυψε με τη μείωση δρομολογίων λόγω της έλευσης του ΜΕΤΡΟ αποκαταστάθηκε, καθώς δημιουργήθηκε μια νέα λεωφορειακή γραμμή, τροποποιήθηκε ακόμη μια με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι για τις περιοχές αυτές και διατηρήθηκε η υπάρχουσα γραμμή με ενίσχυση δρομολογίων.

Συγκεκριμένα:

Η λεωφορειακή γραμμή 838, μετονομάστηκε σε «ΟΜΟΝΟΙΑ-ΡΕΝΤΗΣ-ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και ενισχύθηκε με νέες στάσεις προς το κέντρο του Πειραιά.
 Τροποποιήθηκε η λεωφορειακή γραμμή 827 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ-ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ» (ΚΥΚΛΙΚΗ), η οποία έχει πλέον ως αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι και
 Ενισχύθηκαν τα δρομολόγια της γραμμής 831.
Τα νέα δρομολόγια ξεκινούν από τις 18 Μαρτίου.
Οι γραμμές αυτές είναι αναγκαίες καθώς συνδέουν τις γειτονιές της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας με το κέντρο του Πειραιά και σε συνδυασμό με τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, βελτιώνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση των κατοίκων και η ζωή στην πόλη.