Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

0
79

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά καλωσόρισε τη νέα χρονιά με μια εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου.

 Στην εκδήλωση μίλησε για την δράση του Δ.Σ.Π. και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι το 2024  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας.
 Χαιρετισμό απηύθυναν ο ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο  Βασίλης Κατσαφάδος μέλος της Κ.Ε., εκ μέρους του ΠΑ.ΣΟΚ, ο βουλευτής Νίκος Αμπατιέλος, εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη. Η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη, λόγω αδυναμίας της να παραστεί, απέστειλε έγγραφο χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
 Η Χορωδία του ΔΣΠ τραγούδησε κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από διάφορες περιοχές της χώρας.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι βουλευτές Α΄& Β΄ Πειραιά, Νικόλαος Βλαχάκος,  Μιχαήλ Λιβανός και ο πρώην βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος.
 Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και ο Δήμαρχος Περάματος  Ιωάννης   Λαγουδάκος.
Ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Δημήτριος Καρύδης, η Αντιδήμαρχος Πειραιά Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, η Αντιδήμαρχος   Κορυδαλλού Ιωάννα Καλομπράτσου και ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μιλτιάδης Θεόδοτος. Η Περιφέρεια Πειραιά εκπροσωπήθηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους  Σταύρο Βοϊδονικόλα και τον Δημήτριο Κατσικάρη.
Από το δικαστικό σώμα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Αρεοπαγίτες  Γεώργιος Παπαγεωργίου, Μ. Χατζηγεωργίου, η πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ζαμπέτα Στράτα,  η πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά και ο πρώην Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Νικόλαος Μακρής.
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτης Δανιάς και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σπυρίδων Παππάς. Από τα Δικαστήρια του Πειραιά, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Πειραιά Ιωάννης Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Πρωτοδικείου Πειραιά Γεώργιος Ξυνόπουλος και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη
 Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εκπροσωπήθηκε από την κα Παπαχρήστου Πάρεδρο Ν.Σ.  και τον κ. Μαυρογιάννη Νομικό Σύμβουλο. Από τους φορείς της πόλης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανησιώτης, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεόδωρος Καπράλος, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας και ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Κωνσταντόπουλος. Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Ιωάννης Παρασκευάκος,  το Ναυτικό Μουσείο εκπροσώπησε ο Ναύαρχος Ιωάννης Παλούμπης και  από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα παρευρέθηκε η έφορος, Ρένα Δαριώτη.
 Επίσης, παρέστησαν οι σύμβουλοι Δ.Σ.Α. Δημήτρης Αναστασόπουλος και Ζώης Σταυρόπουλος,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Ηρειώτης, ο Πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων Δ.Σ.Π. Πολυχρόνης Τσιρίδης, ο πρώην Πρόεδρος  Δ.Σ.Π. Στυλιανός Μανουσάκης, ο τέως Πρόεδρος Δ.Σ.Π. Γεώργιος Σταματογιάννης και η Προϊσταμένη Κτηματολογικού Γραφείου Πειραιά και Νήσων Ελένη Παριανού. Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος δικαστών και δικηγόρων.