Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η ημερίδα «Ηλεκτρονικό Εμπόριο. O Χάρτης προς την κορυφή»

0
64

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς η Υβριδική Ημερίδα με θέμα : «Ηλεκτρονικό Εμπόριο: O Χάρτης προς την κορυφή» .

Ηταν η πρώτη μιας σειράς ημερίδων και σεμιναρίων, υψηλού επιπέδου, που θα διοργανωθούν αυτή τη χρονιά με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών του.
Η ημερίδα απευθύνονταν σε στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες με γνώσεις, που θέλουν να μείνουν συντονισμένοι με τον παλμό της νέας εποχής και να προσδώσουν τη μέγιστη αξία και αναγνωρισιμότητα στις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.
Κατά τη διάρκειά της ο εισηγητής κ. Δ. Βαγενάς (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕΕ, Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ιδρυτής της Oxford Metadata) παρουσίασε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου μέσα από εξειδικευμένες πρακτικές και καινοτόμα εργαλεία για μια επιτυχημένη ηλεκτρονική επιχειρηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα η θεματολογία περιελάμβανε τα εξής:
Διαφορές Ηλεκτρονικού-Φυσικού Εμπορίου
• Τομείς που καλύφθηκαν:
-Ταχύτητα εξυπηρέτησης
-Ποιότητα περιεχομένου-εικαστικών
-Αξιολόγηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται
-Αξιολόγηση της εμπορικότητας του καταστήματος και προτάσεις
• Παραδείγματα- Case Studies
• Σύγκλιση Ηλεκτρονικού-Φυσικού Εμπορίου
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος, απηύθυνε χαιρετισμό και επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης και προσαρμογής των επιχειρηματιών στις εξελίξεις και στις τάσεις που επικρατούν στον τομέα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και όχι μόνο, ώστε να «χτίσουν» και να διατηρήσουν μια ισχυρή παρουσία. Η εποχή απαιτεί νέα οπτική στο εμπόριο, με έμφαση στη γνώση και τις συνέργειες.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στα μέλη του σε αυτή την εξελικτική πορεία.