Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά: Να μη νομιμοποιηθεί το 16ωρο που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης

0
92

Κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας» για να μη νομιμοποιηθεί το 16ωρο που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων.

«Όχι στη δουλειά ήλιο με ήλιο», επισημαίνει στο κάλεσμά του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά. «Αίσχος! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το έκτρωμα στην Βουλή», υπογραμμίζει.
«Είναι ώρα ευθύνης όλων μας. Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, του οργανωμένου αγώνα, κατακτήσεις και δικαιώματα που αποκτήθηκαν με θυσίες και ταξικές συγκρούσεις από την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, να μην τα παραδώσουμε στις ορέξεις του κεφαλαίου και των υπηρετών του», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, καλώντας σε «αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και να μην νομιμοποιηθεί το 16ωρο».
«Όχι στην 16ωρη δουλειά! Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα! Όλοι και όλες, την Τρίτη 8/8, στις 12 το μεσημέρι, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας», σημειώνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, απαιτώντας «να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στη Βουλή!»
«Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στην βουλή! Απαιτούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες: 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο. Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις», αναφέρουν με ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).
«Δεν αποτελεί επιλογή κανενός μας η δουλειά μέχρι τα 74, όπως ορίζει το πρόσφατο κυβερνητικά έκτρωμα, ή το δίλημμα, 16ωρη δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως ή 8ωρη και πείνα. Αυτό δεν είναι ελευθερία ούτε δικαίωμα στην επιλογή. Είναι ζωή σκλάβου για τα ματωμένα κέρδη των μονοπωλίων!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.